Desserts

Kastanje parfait 7,75
met kastanje saus en slagroom

“Brokken van Baron Hop” met stoofpeer,  8,25*
chocoladesaus en slagroom

Noot geval  8,50
hazelnoot ijs, pistache ijs, walnoot ijs, noten kruim en slagroom

Coupe van de Kolk  7,50
vanille ijs, advocaat, boerenjongens en slagroom

Kinderijsje  5,50

Nog een klein gaatje over?  4,50
een bol ijs met slagroom

Grand dessert  11,85
bord vol zoete lekkernijen

Wijntip: onze dessertwijn Muscat de Beaumes de Venise. 4,25 glas
Wij hebben ook suikervrij- en lactose vrij ijs

* Kent u de ontstaansgeschiedenis van het Haagsche Hopje al? Dat is een goed verhaal!
Baron Hendrik Hop, geboren te Breda(!), was verslaafd aan koffie. Hij werd in 1872 naar Den Haag teruggeroepen, toen de Fransen Brussel innamen. Op een avond liet hij zijn kop koffie met suiker en room per ongeluk op de kachel staan. De volgende ochtend bleek de inhoud een brok karamel geworden te zijn, met koffiesmaak. Baron Hop vond het erg lekker, dus toen hij korte tijd later van zijn dokter geen koffie meer mocht drinken, vroeg hij zijn onderbuurman – een banketbakker – om van die brokken koffie te maken. Deze ‘brokken van Baron Hop’ kregen in 1880 de naam Haagsche Hopjes.

Allergie-informatie? Vraag het ons!

Reserveren