Heerlijk mosselfeest!

Het is juli, de zomervakantie is begonnen en de zon straalt ons tegemoet. Maak uw zomergevoel compleet met een typisch gerecht uit het seizoen: mosselen! Onze speciale mosselkaart laat u genieten van het lekkerste uit de zee. Naast gerechten met de zeevrucht, bieden we bijpassende wijn en dessert aan.

De traditie van het mossel-eten

Noem één van de eeuwenoude tradities in (de kustgebieden van) Nederland en u komt uit bij mosselen. Het zeeproduct werd vroeger met name gegeten door de armere bevolking, omdat een mossel gezond én goedkoop was. Gelukkig heeft de mossel altijd haar charme behouden en is de zeevrucht ook in 2018 zeer populair. Door af te wisselen met dit Hollandse gerecht pur sang, blijft de mossel een feest om te eten.

Wist u dit over de mossel?

– Een mossel eet door zijn schelp te openen. Het water loopt in zijn huis, zijn kieuwen pakken op wat hij nodig heeft en het overbodige water stroomt weer achter hem naar buiten.
– Powerfood in een schelp! Een mossel bevat mineralen, vitamines, eiwitten, ijzer en weinig vet.
– Mosselen worden traditiegetrouw met frieten gegeten. In België en Frankrijk hebben ze daar zelfs een naam voor: moules-frites!